Meld deg på/av vårt nyhetsbrev.

Velg nærmeste spillested

  • Aukra
  • Aure
  • Averøy
  • Brattvåg
  • Herøy
  • Kristiansund
  • Molde
  • Nordfjoreid
  • Sandøy
  • Sjøholt
  • Skodje
  • Smøla
  • Stranda
  • Sunndalsøra
  • Surnadal
  • Sykkylven
  • Tingvoll
  • Ulsteinvik
  • Valldal
  • Vanylven
  • Vestnes
  • Ørsta
  • Ålesund
  • Åndalsnes

 
 
 
 
 
Platform shift
 
Platform shift
 
 

 Foto: Magnus Furset Roaldset/Tingh, tekst: Berit Rødstøl
Last ned bildet i full størrelse: Krydrer tilværelsen på Kafe Kurt 691x390.jpg

Krydrer tilværelsen på Kafé Kurt

Hvis Mohamed Zbidi får bestemme bytter han aller helst ut den kokte gulroten med fargerike grønnsaker og sterke krydder.

– Jeg lager heller en smakfull puré med chili, hvitløk, karve og koriander, sier han. Nå vil den nytilsatte kokken fylle Kafé Kurt med sultne lunsjgjester og en fargerik buffé. – Vi ønsker å tilby sunn og smakfull mat til gjestene våre. Rent kjøtt, fersk fisk og ferske grønnsaker gir en fin variasjon. Ikke minst ser det lekkert ut på fatet, sier Zbidi. Flere av rettene som serveres er inspirert av tunisiske oppskrifter som Zbidi har tatt med seg fra hjemlandet. – Jeg ble tidlig inspirert av matlagingen til pappa hjemme på kjøkkenet. Der lagde vi blant annet ost, sier Zbidi. Faren var avdelingsleder for en stor hotellkjede og mente at veien til hotellgjestenes hjerte var på kjøkkenet. – Dersom maten var god, fikk man aldri klager. Etter pappas råd utdannet jeg meg til kokk og kom aldri ut fra kjøkkenet igjen, ler Zbidi. Han mener folk flest må finne tilbake til gleden med å lage mat hjemme og ikke være redd for å prøve nye ting.

– Hva er hemmeligheten?

– Ferske krydderplanter som estragon og rosmarin gir god smak til maten. Men det skader heller ikke med en god skvett fløte. Jeg bruker gjerne lokale råvarer slik som Kraftkar fra Tingvoll eller ørret fra Bud. For med gode råvarer blir alt godt.

Krydrer tilværelsen på Kafe Kurt tallerken.jpgZbidis aspargeskylling
Til 4 personer

4 Kyllingfileter
8 asparges
9 baconstrimler

Del kyllingfileten på langs og legg i to asparges. La toppene stikke ut på den ene siden. Krydre med salt og pepper før du ruller kyllingen sammen og surrer bacon rundt fileten.
Stekes på 165 grader i ca. 25 minutter. Steketid varierer etter kyllingens størrelse. Pass på at fileten ikke blir tørr i ovnen.

Saus av grillet paprika

1 gul paprika
1 rød paprika
2,5 dl matfløte
ca. 10 blader med fersk, hakket basilikum
2 cl kyllingfond eller kraft
Salt og pepper

Vask og rens paprikaen og sett dem i ovnen på 180 grader. Etter ca. 18 minutter tas paprikaen ut av ovnen og dekkes til. La den stå litt før du trekker av skinnet. Det er viktig å fjerne dette. Hakk paprikaen i små biter og rør dem sammen i en kasserolle sammen med kyllingfondet. Tilsett fløte og finhakket basilikum og miks alt sammen med en stavmikser. Kokes opp under omrøring i ca. fem minutter. Salt og pepper tilsettes tilslutt. Kyllingfonden blir best om man lager det selv, men man kan også kjøpe fond på glass i butikken.

Det lønner seg å gjøre ferdig paprikaen før du begynner på resten av maten.


Ovnsstekte poteter

Poteter
Maldonsalt
Olje
Fersk rosmarin

Kutt potetene på langs i fire eller seks deler. Ha på maldonsalt, olje og rosmarin. Stekes i ovnen på 165 grader i 20-25 minutter. Potetene kan gjerne stekes sammen med kyllingfileten.

Grønnsaker

12 cherrytomater
20 sukkererter
1 fedd hvitløk (hakket)
olje
salt og pepper

Stek grønnsakene i en panne sammen med litt olje. For at grønnsakene skal beholde fargen bør dette gjøres like før servering.


Vel bekomme!

Glem ikke at mat skal lages med kjærlighet og glede!