En annerledes teateropplevelse, som byr på ekte Astrid Lindgren-magi!

Her snakker vi barneteater som tar sitt publikum på alvor. Dette er ikke et sitte-stille-på-stolen-teater. Her blir vi møtt og sett og tatt imot av selveste Mio og Jum-Jum.  Vi må ta av oss på beina, henge fra oss virkeligheten, og sammen lister vi oss inn til det hemmelige rommet der reisen til Landet i det fjerne skjer.

Denne forestillingen er en times lang hyllest til fantasien og til kreftene som finnes i den. Den handler om å bli holdt i hånden, og om å høre til. Om styrke og savn. Om vennskap og lojalitet. Om kampen mellom det onde og det gode. Om lyset og mørket. Om sverd. Om det å være modig. Og om en hest som kan fly.

Det visuelle uttrykket er enkelt, og kraftfullt. Kulissene, rekvisittene og kostymene er som hentet ut av selve boken Mio, min Mio- bokstavelig talt. Bruken av lyd og lys forsterker spillet og kontrasten mellom det lyse og det mørke, uten at det blir mer enn akkurat passe frydefullt skummelt. De tre skuespillerne fyller rollene sine, og scenerommet med overbevisning. Og publikum dras med i forestillinga på flere overraskende vis.

For de av oss som har hatt gleden av å vokse opp med Astrid Lindgren i bokhylla og på barne-tv, er det en sann fornøyelse å se at magien videreføres på mesterlig vis til neste generasjon. Dette er et kunststykke av en forestilling. Anbefales på det varmeste