For oss på Teatret Vårt er det rart og trist å ikke kunne være en møteplass – både for teateropplevelser og sosiale møter mellom mennesker. Kunsten er kanskje ekstra viktig når ting oppleves som vanskelig, men nå må vi vente til det er trygt å samles.  

At vi har måttet avlyse både Teaterfest og premiere på Livet i tre versjoner og Deilig er jorden er veldig trist. Det er lagt ned vanvittig mye godt arbeid i forkant av premierene. Å bli stoppet på målstreken, er helt uvirkelig og rart. Men gitt situasjonen landet vårt og verden befinner seg i, så er det på den andre siden lett å akseptere. Liv og helse er alltid viktigst. Vi på Teatret Vårt har stor tillit til myndighetenes vurderinger og tiltakene som er satt inn.  

Nå ser vi frem til vi kan åpne dørene igjen, slik at vi kan samles til gode opplevelser i felleskap. Vi jobber aktivt med å planlegge program og aktiviteter slik at vi står klare når tiden er inne for at vi igjen kan møtes. Det er bare å glede seg til de spennende prosjektene som kommer fremover. 

Enn så lenge må vi ta vare på hverandre og finne måter å løse både hverdagen på som skaper mening. Å finne kunst på andre arenaer enn der vi møtes kan gjøres på flere måter – og mange er kreative for å dele opplevelsen med andre. Finn frem de gode bøkene, musikken, filmene ... og vær flink til å ta noen ekstra telefoner, trøste eller oppmuntre – og vær takknemlig for alle de som jobber med å holde samfunnet i gang og løse problemene vi nå står overfor. Vi sender honnør til alle som jobber i helsevesenet, med transport, i renhold, i butikkene og til ledere som jobber med å finne løsninger slik at hverdagen igjen kan falle på plass. 

Som institusjonsteater er vi selvfølgelig også bekymret for situasjonen til de mange selvstendige kunstnere og kulturarbeidere som i disse dager mister livsgrunnlaget sitt. De bør prioriteres både nå og etter krisen. 

Så la oss sammen gjøre det som må til for at denne situasjonen ikke varer lenger enn den må – og for at særlig de mest utsatte blant oss ikke blir smittet. 

Teatret Vårt vil også være Teatret Vårt til høsten og fremover. Teatret Vårt er vårt alles teater. Våre historier, våre tanker og våre drømmer skal igjen finne veien til alle scenene rundt i Møre og Romsdal. I 2022 feirer vi 50-årsjubileum. Det skal vi dele med alle dere. Og så skal teatret lage gode og nyskapende forestillinger i minst 50 år til. Det er bare å glede seg. 

Varm, virtuell klem på vegne av alle oss på Teatret Vårt, 
Kristian Lykkeslet Strømskag 
Teatersjef