Lady Arbuthnott
20. - 30. juni, Sunndal kulturhus.

Musikkspillet om ladyen på Elverhøy har høstet svært gode kritikker i mediene for sin høye kvalitet. Her er det et samspill mellom profesjonelle og amatører som det virkelig gnistrer av! I 2018 er det 150 år siden Barbara Arbuthnott begynte byggingen av Elverhøy og bosatte seg permanent i Sunndalen. JazzåTeatret produksjon planlegger flere markeringer av jubileet i 2018.


Herøyspelet
30. juni - 1. juli, Herøy Gard.

Ragnar Herøyhovding og kona hans Inga har valgt ut Ingolv Ynda som festarmann til dottera deira. Ho er i rett alder for giftarmål, men forsvann ei vårnatt frå øya. Truleg er ho bortførd av rebellen Møre Karl, også kalla «Karl Mørske», og gjengen hans Herjungane.  I lengre tid har det vore konflikt mellom kong Olav Haraldsson «Heilag Olav» og hans verste uvenn på Møre – Møre Karl. Kan endeleg kongen no få satt ein stoppar for herjingane hans, og samstundes få Herøyfolket til å tru på Kristus?


Gurispelet
12. - 15. juli på Edøy, Smøla

I 1989 skrev Peggy Kristine Kruse et tablå i anledning 800 års jubileum for Edøy gamle kirke på Smøla. Dette var begynnelsen på en solskinnshistorie. Den gripende historien, hvor sterke kvinneskikkelser flettes sammen med tro, kjærlighet, tragedie og lykke, følger publikum lenge etter at den siste applausen har stilnet.


Atlanterhavsspelet
 2. - 5. august på Ergan kystfort, Bud. 

Urpermiere på en storartet teaterforestilling om kysthistoria vår fra 1800-tallet, krydret med mystikk, humor og heftig dramatikk ute i storslåtte naturomgivelser.