Othello - hvem stoler du på?

Våren 2019 er Othello på turné med Den kulturelle skolesekken i Hedmark.

Sjalusi er et grønt monster som spiser kjærlighet og blir til hat. Og da kan alt skje.
Othello er en historie om kjærlighet og hat, forelskelse og sorg, glede og krig, manipulasjon og svik. 

Skuespillerne Anders, Hanne-Marte og Kingsford spiller Iago, Desdemona og Othello. Othello er en helt, en ledertype. Kjæresten hans, Desdemona, er tvers igjennom snill, god - og noen ganger godtroende. Othellos bestevenn Iago har et vinnende vesen, men sier om seg selv at «jeg er ikke den jeg er.» De kjemper for det de mener er rett, både på og av scenen, og publikum blir vitne til et trekantdrama på liv og død. De deler sine innerste tanker og følelser med publikum, som blir vitne til hvordan de prøver å gjøre sine egne valg, hvordan de påvirkes av hverandre, og vi ser hvordan de nådeløst dyttes mot kanten av et stupet.

Teatret Vårt markerte 400-års jubileumet for Shakespeares død ved å produsere en moderne versjon av tidenes kanskje største tragedie. Pop-art erstatter gamle teaterkulisser og historien utspiller seg mellom de tre som elsker, hater og manipulerer eller blir manipulert. Stykket stiller de vanskelige spørsmålene om det å være menneske. For hvem er til å stole på? Hvem kan du betro ditt hjerte? - Din beste venn? - Den du elsker? Hvem hjelper deg å ta det riktige valget, gå den riktige veien?

Med Othello legger teatret også til rette for å komme sammen som familie eller i gruppe og reflektere over det å være menneske. Hvordan påvirkes vi av hverandre og hvordan skaper vi gode liv? En annerledes, universell og aktuell forestilling for alle fra 13 år og oppover.

Othello ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling, og Philip Stengele ble nominert i kategorien beste scenetekst for sitt tekstarbeid med forestillingen. 

Skolemateriell til Othello
Lærerveiledning: Hefte A3 Othello lærer.pdf
Elevmateriell: Elevmateriell Othello.pdf

Bli bedre kjent med de ulike karakterene i forestillingen
Iago
Desdemona
Othello


Av William Shakespeare
Gjendiktning Erik Bystad
Regi og scenografi Philipp Stengele
Regiassistent Hanne-Marte Sørlie
Musikk Håkon Iversen
Kostymedesign Freya Busby
Lyssetting Kick Mentzoni
Med Kingsford Siayor Hanne-Marte Sørlie og Anders Kippersund
Varighet  Ca 1 time og 15 minutter (ingen pause)