Havboka

Når mennesket gråter, er tårene salte. Kommer også vi fra havet?

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette?

Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka. 

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han en rekke navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.   Og på scenen i vår teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

Coop-medlem: klikk her
Samarbeidspartner: klikk her

Opplev mer 
Marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft holder en gratis introduksjon om havets eventyr og alt vi ikke visste at finnes under overflaten. Kl. 18.30 i Kafé Kurt. 

Kjøp billett

Varighet Ca. 1 time og 10 minutter

Produsert av
Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret

Regissør, scenograf, dramatiker
Ole Anders Tandberg

Komponist, lyddesigner
Joel Sahlin

Kostymedesigner
Maria Geber 

Lysdesigner
Elisabeth Kjeldahl Nilsson

Medvirkende
Jan Sælid

mandag 25.3. kl. 18.30
Menneskene og havet
Kafé Kurt, Molde
mandag 25.3. kl. 19.00
Havboka
Teatret Vårt, Molde