Ingen er homo i 2. divisjon

Hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller? Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet?

Kristian Andersen er leder av supporterklubben 2830 - Gul og Svart, supporterklubben til Raufoss, og er på foredragsturné i regi av i regi av Norges Fotballforbundet og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold.  Han er selv homo og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball. Fotballspillet handler om samhold, fellesskap, lagånd. Et lag er et lite samfunn der alle skal ha sin plass uansett. 

Kristian forteller om en venn han har fra internett. Eller venn? Han kjenner ham ikke, han vet ingenting om ham. Ikke hva han heter, ikke hvor han bor, ikke hvor han spiller. For han er fotballspiller og han er homofil. Kristian kaller ham Ingen. Navnet har han hentet fra historien om den greske helten Odyssevs som kalte seg Ingen for å lure den enøyde kjempen. Når Odyssevs stikker ut øyet på kjempen, roper denne: Ingen har skadet meg! Ingen har blindet meg! Ingen har røvet meg! Og ingen bryr seg.

Ingen spiller i 2. divisjon. Hvem i all verden er han? Kristian røper mer og mer om seg selv når han forteller om dette eksemplet han har. Eksemplet på at det iallfall fins én homofil spiller i Norge: Ingen. 

Forestillingen er basert på research og samtaler med Raufoss fotballklubb, samt anonyme fotballspillere på nettstedet Gaysir

Kjøp billett

Varighet Ca 60 minutter

Skrevet av
Carl Morten Amundsen og Andreas Koschinski Kvisgaard

Regissør
Carl Morten Amundsen 

Scenografi og kostyme
Beate Marie Tindeland 

Koreograf
Emilie Marie Karlsen 

Tekniker/lysdesigner Eirik Tovar 

Skuespiller
Andreas Koschinski Kvisgaard 

Medvirkende
Ola Magnus Gjermshus 

Produksjonsleder
Maud Monceyron Jonassen 

Plakatfoto
Knut Anders Sørum

Fotballkoordinator
Fredrik Greve Monsen

mandag 4.2. kl. 19.30
Ingen er homo i 2. divisjon
Teatret Vårt, Molde