Medea

Hvor langt er du villig til å gå for hevn?

Det er klart for et eksplosivt og selvransakende oppgjør i en intim setting når Medea kjemper for sin rettferdighet.

Evripides’ Medea er en fortelling om en kvinne som har mistet alt. En historie om raseri, hudløs sorg og når tapet av kjærlighet og begjær blir til hat.

Når Medea får vite at ektemannen Jason forlater henne for en annen kvinne, rakner verden rundt henne. I ensomhet i et fremmed land, bedratt og drevet på flukt, tar hun til sitt siste middel. Et valg som skal vise seg å ramme både Jasons elskerinne, hennes far - og til sist, Medeas to barn. 

Det er 2500 år siden Medea for første gang sa «Hva kvinner var, skal de aldri bli igjen. Mennene må anerkjenne vår makt. Tiden er inne; de har undertrykket oss lenge nok», og det er umulig å ikke høre replikkens gjenklang i samtiden. Stykket har gjennom alle tider fengslet sitt publikum med historien om det ultimate valget Medea står ovenfor når hun til slutt tar livet av sine egne barn. Med et intenst samspill mellom skuespillerne og musiker og perkusjonist Tatu Rönkkö live på scenen, blir dette en helt unik teateropplevelse.  

Tatu Hämäläinen er en anerkjent finsk teaterregissør med sin utdannelse fra Dramatiske Institutet i Stockholm. Hans arbeider inkluderer både skuespill og konseptuelle temabaserte prosjekter. Sist Hämäläinen gjestet Teatret Vårt var i 2021 hvor han hadde regien på Scener fra et ekteskap – en forestilling som både fikk terningkast 6 i Romsdals Budstikke og Hedda-nominasjon. Da som nå samarbeider Hämäläinen tett med lysdesigner og scenograf Philip Isaksen og den finske multi-perkusjonisten Tatu Rönkkö som komponist og musiker.  


Kjøp billett

Premiere 10. februar 2024

av
Evripides

Regi og romkonsept
Tatu Hämäläinen

Romkonsept, lys- og kostymedesign
Philip Isaksen

Komponist og musiker
Tatu Rönkkö

Medvirkende
Torbjørn Eriksen, Sara Fellman, Johanna Mørck og Lars Melsæter Rydjord.

lørdag 10.2.24 kl 18.00
Medea | Premiere
Teatret Vårt, Molde
Få billetter
onsdag 14.2.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
torsdag 15.2.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
fredag 16.2.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
torsdag 29.2.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
fredag 1.3.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
lørdag 2.3.24 kl 18.00
Medea
Teatret Vårt, Molde
tirsdag 5.3.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde
onsdag 6.3.24 kl 19.30
Medea
Teatret Vårt, Molde