Redaktøren

Media, politikk og en kjærlighetshistorie

Glem Bjørnson og nasjonalromantikken. Eller forresten, ikke helt. Ikke glem, Bjørnson! I sin tid var han en viktig politisk aktivist og samfunnsdebattant. I 1875 skrev han Redaktøren. Hva sier det oss i dag?

Bjørnson våkner opp til valgkamp 2021. Influensere, sosiale media og den fjerde statsmakt, skittkasting og konspirasjonsteorier – hvem har makt – og hvordan får de det? Og det største av alt – kjærligheten – overlever eller overvinner den jakten på flest klikk? Debatten om sosiale forskjeller, skatter og avgifter, miljø, innvandring og distriktspolitikk er iblandet politisk taktikk og går under beltestedet på politiske motstandere og over hodet på velgerne. Hvem tar skittentøysvasken etter årets valgkamp? 

Med Redaktøren ville Bjørnson «reise ’det etiske ansvar innen politikken’ og til advarsel fremstille ’et mænneske, som i politiken har tabt sit sit mænneske’». Politikk og presseetikk står sentralt i dette dramaet som har sitstartpunkt i et kjærlighetsforhold som ikke kan godtas. Er det verdt å stå for sitt politiske engasjement når presset fra media blir for stort? Overlever kjærligheten pressens krasse personangrep? 

Kjøp billett

Premiere 7. september 2021

Varighet ca. 1 time og 20 minutter (ingen pause)

Av
Bjørnstjerne Bjørnson 

I en versjon av
Uwe Cramer og ensemblet

Regi
Uwe Cramer

Scenografi og kostymedesign
Alva Walderhaug Brosten

Maske
Maren Togstad

Oversettelse sitat
Elisabeth Beanca Halvorsen

Suffli og tekstarbeid
Linn Christine Wennersten/Ole Andreas Silseth

Med
Sara Fellman, Nils Johnson, Vivi Sunde, Preben Lillebø Rongve, Ingrid Myhre Løvik

tirsdag 28.9. kl 19.30
Redaktøren
Storyville, Molde