Riksteatret - Ved målet

"Det kommer til å bli noen fine dager, mamma"

"Ved målet" er en sterk historie om en datter som lever sammen med moren sin. Moren klarer ikke å gi slipp på datteren, og den voksne jenta kommer seg ikke videre. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to. Alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i Skam, og Karl-Vidar Lende fra Det Norske Teatret, setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som "Tid for glede" på Det Norske Teatret og "Hamlet" på Nationaltheatret. Vi gleder til hans tolkning av Thomas Bernhards "Ved målet".

Turnepremiere i Molde.

Kjøp billett

Varighet Ca. 1 time og 20 minutter (ingen pause)

Av
Thomas Bernhard

Oversatt av
Sverre Dahl

Regissør
Johannes Holmen Dah

Scenograf og kostymedesigner
Nia Damerell

Lysdesigner
Norunn Standal

Dramaturg
Hege Randi Tørressen

Lyddesigner og komponist
Erik Hedin

Lyddesigner
Kolbjørn Lyslo

Med
Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende

Produsert av Riksteatret

onsdag 21.9. kl 19.00
Riksteatret - Ved målet
Teatret Vårt, Molde