Riksteatret: Drømmen om en hvit jul

Vær forsiktig med hva du ønsker deg til jul!

Drømmen om en hvit jul. Det høres unektelig romantisk og hjertevarmt ut. Men la deg ikke forlede. Og ta for all del ikke ungene med på denne.

Det er lille julaften, og en gammel mor venter på sine to voksne sønner med familie. Kommer alle i år? Nei. Selvsagt gjør ikke alle det. Men sønnene dukker etter hvert opp. De synes det er slitsomt med den gamle, lam og blind som hun er. Hadde det ikke vært best for alle om hun ja, du vet. Og i det tanken er tenkt, banker det på døren.

En kasse årgangsvin kommer på bordet. En stor kniv finner sitt offer. Løgn og sannhet skal avdekkes. Mors fortid skal belyses. Og vi skal synge gamle sanger om igjen.

Det blir fest og fyrverkeri, latter og gråt, pinnekjøtt og julegran og rikelige mengder julestemning når Statsteatret ringer julen inn sammen med Riksteatret og Nationaltheatret.

Statsteatret har de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke. De er særlig kjent for sin helt personlige formidling av 1000 års norgeshistorie fortalt gjennom ti teaterforestillinger på ti år. I 2022 mottok de Hedda-pris for «særlig kunstnerisk innsats».

Litt om skuespillerne

Lena Kristin Ellingsen: Prisbelønt og kritikerrost skuespiller kjent fra film, tv og teaterscener. De siste årene har hun spilt hovedrollen i «The Sound of Music» på Folketeateret, samt TV-serien «Vikingane» og «Kristiania magiske tivoliteater». Fra Saltdal i Nordland.

Nader Khademi: Nader Khademi er en norsk skuespiller. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og er fast ansatt ved Nationaltheatret. Khademi er kjent fra en rekke tv-serier og filmer, blant andre «Ninjababy», «Munch», «Gutta på Skauen», «Heimebane», «Heksejakt» og «Hjem til jul». Fra Kløfta.

Gard B. Eidsvold: Hatt en lang karriere innen teater, film og TV. Blant annet «Troll», «Beforeigners», «Furia» «Heksejakt» m.m. Han har også hovedrollen som Quisling i spillefilmen «Quislings siste dager» som har kinopremiere i 2024. Gard var også en av grunnleggerne av Statsteatret. Fra Oslo.

Cato Skimten Storengen: En av grunnleggerne av Statsteatret. I hovedsak kjent for sine roller på teaterscenen. Fra Sør-Aurdal.

Kjøp billett

Varighet ca. 1 time og 30 minutter

Av
Yngve Sundvor

Regissør
Yngve Sundvor

Lyddesigner
Rikard Strømsodd

Lysdesigner
Axel Sundbotten

Musikalsk arrangør
Andreas Utnem

Produsent
Wenche Viktorsdatter Paulsen

Medvirkende
Lena Kristin Ellingsen, Cato Skimten Storengen, Nader Khademi og Gard B. Eidsvold

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Statsteatret og Nationaltheatret

tirsdag 5.12. kl 19.00
Riksteatret: Drømmen om en hvit jul
Teatret Vårt, Molde
Få billetter