Tabanka Dance Ensemble - Jazz ain´t Nothing but Soul

En danseopplevelse for hele sanseapparatet

Jazz ain´t Nothing but Soul er en rik hyllest til afrikansk overlevelse og den besjelende kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene. Et unikt sirkulært rom som lar publikum få oppleve polyrytmer og polybevegelse tett på. Et raust rom med raust raseri, overlevelseskraft, nådeløs glede over å leve og bevege seg. Et rom hvor alt er live!

En afro-karibisk danseopplevelse for hele sanseapparatet

I Jazz Ain’t Nothing but Soul utforskes tradisjonelle rytmer og melodi i et symbiotisk samspill mellom dans og musikk. Resultatet oppleves best med hele kroppen.

I Tabanka Dance Ensembles forestilling Jazz Ain´t Nothing but Soul kommer publikum tettere på dansen og musikken enn det som vanligvis er mulig.

Sittende på gulvet rundt scenen kan tilskuerne kjenne rytmene fra trommene og dansernes føtter. Lys og røykeffekter skaper virkningsfulle stemninger som både peker bakover i tid og mot vår egen samtid.

Afro-karibiske dansetradisjoner

Tabanka Dance Ensemble bruker Talawa-teknikken, systematisert på grunnlag av afrikanske og karibiske dansetradisjoner. Her er polyrytmikk – flere samtidige rytmer – et sentralt element.

I Jazz Ain´t Nothing but Soul er dansen uløselig knyttet til musikken, og musikerne og danserne henter kraft fra hverandre.

Sangeren og komponisten Monica Ifejilika framfører musikken sammen med Malis ledende perkusjonist Sidiki Camara og den Spellemann-nominerte sangeren Stian Ehiabhi Omole Jensen, med flere.

Et dagsaktuelt verk som peker tilbake og fram

Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier kunstnerisk leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering – og en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

Anmelderne sier:

«Det er som om musikken er i symbiose med dansen, det er eit samspel som pendlar att og fram mellom dei to kunstformene og slik forsterkar dei kvarandre sine uttrykk.»“  Berit Einemo Frøysland, Norsk Shakespearetidsskrift

«Dansekompaniet Tabanka er noko heilt for seg sjølv. Ikkje berre er det dans som tek sjåaren tilbake til danserørslene sine afrikanske og karibiske røter, det er òg krafta av det mangfaldige Norge som gjer at ein vert bergteken.»      – Karen Frøsland Nystøyl, NRK

Forestillingen vises i samarbeid med Dansenett Norge og Storyville Jazzclub i anledning JAZZFEST.

jazz_aint_teaser (1080p) from Kirre Arneberg on Vimeo.

Logo Dansenett Norge.jpg

Storyville_Jazz_Club.jpg                 

Kjøp billett

Varighet 60 minutter

Passer for alle fra 6 år

Av og med
Tabanka African and Caribbean peoples dance ensemble

Kunstnerisk leder og koreograf
Thomas Talawa Prestø 

Assisterende koreografer
Joel Ramirez, Wolman Luciano 

Fortolkende dansere
Shirley Langhelle, Joel Ramirez, Wolman Luciano, Dana Hamburgo, Sarjo Sankareh, Diamond Samuel 

Innstuderingsledere
Joel Ramirez, Wolman Luciano 

Komponist og låtskriver
Monica Ifejilika 

Komponist
Sidiki Camara 

Perkusjon og instrumenter
Sidiki Camara, Solo Diarra 

Fortolkende sangere
Siv Iren Misund, Tracee Meyn m/fler 

Lysdesign
Vidar Braun adaptert fra originaldesign av Reidar Richardsen

Kostyme
Mo9k 

Produsent
Thomas Talawa Prestø 

Foto
Tale Hendnes/Dansens Hus

Co-produsert av Dansens Hus

Støttet av Kulturdirektoratet, Fond for Lyd og Bilde, Bergesenstiftelsesprisen og Viken Fylkeskommune

søndag 29.10. kl 20.00
Tabanka Dance Ensemble - Jazz ain´t Nothing but Soul
Teatret Vårt, Molde