Vis hensyn! Jeg er under ombygging.

Kaoshjelp til tenåringsforeldre.

Det er ingen tvil om at ungdom opplever tenåringstiden som et kaos. Og det er liten tvil om at tenåringsforeldre kan oppleve det som lyn fra klar himmel å få en tenåring i hus. Ikke fortvil. Du befinner deg bare på en byggeplass. Tenåringshjernen er under en voldsom ombygging.

Er tenåringstiden selve definisjonen på kaos i et menneskeliv? I dette foredraget vil Marie Tveitereid Midtsund og Andreas Gravdal blant annet snakke om tenåringshjernens ombygging, selvbildet og hvordan gi støtte til det store barnets overgang til et selvstendig liv som voksen. 

Marie Midtsund jobber som psykologspesialist både i egen praksis og innen det offentlige. Praksisen består av undervisning, veiledning og terapi. Hun er opptatt av unges psykiske helse og at vi samtidig ikke "psykliggjør" livets smerter. Hun har jobbet flere år ved BUP og engasjerer seg nå i forebyggende helsearbeid for barn og unge, knytta til temaer som barne- og ungdomshjernen og voksenrollene som da hører med, sosiale mediers potente påvirkning på konflikter/mobbing, samt tilhørighet, utestenging og gruppedynamikk blant jevnaldrende. www.midtsundlyster.no

Andreas Gravdal fra Bergen, er mannen bak Anticoach. Han har ikke vunnet olympisk gull, gått over nordpolen eller besteget Mount Everest. Han er en selvlært fyr som i nærmere 20 år har jobbet med ungdom og formidlet sine ideer og tanker om livet gjennom foredrag, samtaler, bøker og kunst. Alt gjort på sedvanlig vis med en avslappet stil, humor og engasjerende tilnærming. Siden 2010 har han reist på kryss og tvers av Norge med foredrag for å snakke med unge og voksne med sitt “senk skuldrene og løft blikket” perspektiv. Andreas har et spesielt engasjement for ungdom, men er også er mye brukt foredragsholder blant voksne. Han har forfattet to bøker, «En utrolig bra bok for unge folk» og «2. plass holder, takk» (SUB forlag). www.anticoach.no

 Marie Midtsund og Andreas Gravdal har ved flere anledninger samarbeidet når de har besøkt skoler og jobbet i prosjekter med ungdommene, rundt temaer som ungdomshjernen, selvfølelse og tilhørighet. 

Teatret Vårt presenterer foredraget Vis hensyn! Jeg er under ombygging. i forbindelse med forestillingen Evig søndag. Arrangementet er et Popvit-foredrag i samarbeid med Molde bibliotek og Mental helse, Molde.


MentalHelse_Logo_Molde_høyde 150.png
PopVit logo høyde 150 px.png   

 


tirsdag 5.11. kl 19.00
Vis hensyn! Jeg er under ombygging.
Teatret Vårt, Molde