Et stykke for de levende i en døende verden

Bli med på reisen fra big bang til i dag

Kloden vår ødelegges. Dyrearter blir utryddet. Klimaet er mer ekstremt. Livsgrunnlaget blir borte. Folkegrupper legger på flukt. En ung kvinne lengter etter håp i en verden i krise. Gjennom humor, dødsangst og engasjement prøver hun å forstå hva vi kan gjøre for å hindre vår egen utryddelse.

Stykket er skrevet av den amerikanske økoaktivisten og feministen Miranda Rose Hall. Hun skriver rett inn i vår tids største utfordring. Vi møter en ung kvinne som kjemper mot sin egen dødsangst i møte med den økologiske katastrofen. Med ærlighet, humor og varme blir vi konfrontert med alle spørsmålene: Hvor skal vi? Hvor kom vi fra? Og hva taper vi? Hvilke valg skal vi ta i en tid hvor total utslettelse er en reell mulighet?

Med stort engasjement og humor inviterer den unge kvinnen til en samtale om hva det vil si å leve i en tid med menneskeskapt utryddelse. Et stykke for de levende i en døende verden setter fokus på klimakrisen ved å vise frem livet på jorden mens det sklir ut av hendene våre. Forestillingen er delvis rituell, dels et kamprop og mest av alt en felles utforskning av hvordan endring er mulig. 

Teatret Vårt har som eneste norske teater fått rettigheter til Et stykke for de levende i en døende verden. Produksjonen settes opp av femten europeiske teater i et samarbeid utviklet av den anerkjente og prisbelønte britiske regissøren Katie Mitchell. Mitchells unike stil og kompromissløse metoder har splittet både kritikere og publikum. Selv om det noen ganger har forårsaket kontrovers, har produksjonene hennes vært nyskapende og banebrytende, og har etablert henne som ett av de ledende navnene i europeisk teater.

Forestillingen er en del av det europeiske samarbeidsprosjektet STAGES (Sustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift) som utforsker muligheter for å lage bærekraftig teater.

Kjøp billett

Premiere Høstscena Ålesund

Manus
Miranda Rose Hall

Oversettelse
Anne Wiig

Regi
Katie Mitchell og Kristian Lykkeslet Strømskag

Lyddesign
Electric Farmer (Elisha Millard)

Komponist
Paul Clark

Dirigent
Dominique Tille

Kor
Callirhoé

Med 
Anne Wiig 

I samarbeid med
Théâtre Vidy-Lausanne, Dramaten Stockholm, National Theater & Concert Hall Taipei, NTGent, Piccolo Teatro di Milano - Teatro d'Europa, Teatro Nacional D. Maria II, Théâtre de Liège, Lithuanian National Drama Theatre, Croatian National Theatre in Zagreb, Slovene National Theatre Maribor, Trafo, MC93, Maison de la culture de Seine-Saint-Denis.

torsdag 28.9. kl 19.00
Et stykke for de levende i en døende verden
TBA, Ålesund
tirsdag 3.10. kl 19.30
Et stykke for de levende i en døende verden
TBA, Molde
onsdag 4.10. kl 19.30
Et stykke for de levende i en døende verden
TBA, Molde
torsdag 5.10. kl 19.30
Et stykke for de levende i en døende verden
TBA, Molde