Sportskoret

Sleivspark og lissepasninger om fotball, politikk og mennesker

Fotball skaper tilhørighet, samhold, energi og glede. Nobelprisvinner Elfriede Jelinek bruker fotballen som arena for å diskutere samfunnet vi lever i – som jo ofte bare er til å le høyt av. La oss snakke om bortelaget. Om pressen. Om kvinnefotball og … mannefotball?

Fotballen gir oss gleder, sorger, nyheter og skandaler. For vi vil ha med oss alt. Det som skjer på banen, det som skjer i garderoben og det som skjer helt andre steder. Fotballen er det viktigste av det uviktige. Det handler om spillet, taktikken og kampen. Det handler om å få oppmerksomhet. Om politikk. Det handler om kjønnskamp. Om kropp. Det handler om å være menneske.

I Sportskoret skriver Jelinek et satire- og ordraseri som blandes med gjørmen på fotballbanen og baller som suser flere meter over tverrliggeren. Fotballen blir en kraftfull metafor som gir plass til humor, lekenhet og fysisk uttrykk. Tilrop og kroppsspråk slik vi kjenner det både fra banen og tribunene får sitt eget liv på scenen. - Kanskje ikke så rart at Manchester Uniteds stadion har tilnavnet «drømmenes teater»?!

Kjøp billett

Premiere 13. januar 2021

Varighet Ca 70 minutter (ingen pause)

Av
Elfriede Jelinek

Oversatt av 
Elisabeth Beanca Halvorsen

Regi 
Kristian Lykkeslet Strømskag

Musikalsk ansvarlig
Jonas Høgseth

Medvirkende
Sara Fellman, Johanna Mørck og Julie Støp Husby

Forlag 
Nordiska ApS - København


onsdag 13.1.21 kl 20.00
Sportskoret
Storyville, Molde
torsdag 14.1.21 kl 20.00
Sportskoret
Storyville, Molde
lørdag 16.1.21 kl 14.00
Sportskoret
Storyville, Molde
torsdag 21.1.21 kl 20.00
Sportskoret
Storyville, Molde
fredag 22.1.21 kl 18.00
Sportskoret
Storyville, Molde