Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker hadde premiere på Teatret Vårt 20. september 2018 og ble svært godt mottatt av publikum og anmeldere. Romsdals Budstikke ga forestillingen terningkast 6 og skrev: «...en fantastisk  opplevelse», mens Sunnmørsposten trillet den til 5 med omtalen «Magiske,  mytiske, Mio».

- Å være nominert til Norges gjeveste teaterpris for beste barneforestilling er en seier i seg selv, uttaler Cecilie Lundsholt, kunstnerisk leder ved Teatret Vårt sin avdeling scenekunst for barn og unge. Alle på Teatret Vårt og på Nordland Teater som vi har produsert forestillingen sammen med, har strukket seg langt for å skape en unik teateropplevelse for hele familien. Så i dag er jeg veldig glad og veldig stolt av hele det kunstneriske teamet og alle som har jobba både foran og bak på denne forestillinga, avslutter Lundsholt.

Mio, min Mio har senere hatt en spilleperiode på Nordland Teater og skal i perioden 5. til 16. juni spilles på Oslo Nye Teater, Trikkestallen, også under Heddadagene. Alle forestillingene er utsolgt.

Prisutdelingen finner sted på Det Norske Teatrets hovedscene 16. juni 2019.