Alle fantastiske ting tar opp et tema jeg er veldig opptatt av: Barn som har foreldre med psykiske utfordringer. 

Stykket tar for seg hvordan ei jente gjennom barndom, ungdom og voksenliv forsøker å hjelpe moren bort fra depresjon og selvmordstanker ved å finne ting som kan glede henne. Gjennom forestilling ser vi hvordan barn tilpasser seg og tar ansvar for de voksnes behov, noe som er en altfor stor oppgave for et lite barn. En ser også hvordan barnets opplevelser kan påvirke dets følelsesliv og relasjoner for all fremtid.

Stykkets regi har en original vri (jeg røper ikke mer), noe jeg synes var veldig bra og effektfullt! Regien gjorde at jeg som publikum får et nært forhold til handlingen og lett kan relatere det til at dette er noe som angår oss alle. 

Skuespilleren formidler et vanskelig og sårt tema på en særdeles varm, morsom og respektfull måte. Underveis kjente jeg meg både glad, engasjert, flau, fortvilet og mot slutten kom tårene.

Jeg vil anbefale denne forestillingen til alle. Temaet er dagsaktuelt også i media. Psykisk helse angår oss alle!

Ingeborg H _2_.jpg

Av Ingeborg Hjertvik. Molde. Opprinnelig fra Averøy. Jobber som jordmor på Helsestasjonen i Molde og er fagansvarlig for Barneblikk Familieteam som er et lavterskel tilbud til familier med små barn som er berørt av utfordringer ift rus eller psykisk helse.