Torn & Rose

Eit fengslande, morosamt og actionfylt familieeventyr

Krise! Eventyrland har begynt å miste sin magi, og det er like før det blir snipp snapp snute for alle dei vidunderlege skapningane som bur i landet bortom stjernestøvet.

For å vekke opp att folk sin kjærleik for eventyr inviterer Torn og Rose publikum til omvising i Eventyrland for aller første gong!

Etterkommarane etter ein av Eventyrlands mest kjende dronningar har planlagt ein morosam og actionfylt dag i Torneroseslottet, men underlege ting begynner å skje. Saman med publikum må Torn og Rose kjempe sitt livs kamp for å redde Eventyrland.

På vegen støyter dei på gode feer, alvedronningar og magiske havskapningar - og kanskje til og med ein heilt levande drake?

Dei eldste teatertriksa i boka blir blanda med den aller nyaste teknologien for å gi publikum ei teateroppleving Europa aldri har sett maken til. Trur du ikkje på drakar og feer frå før, kjem du garantert til å gjere det når framsyninga er ferdig!

Pressen skriv:
Tekno-teater: Torn og Rose i en utvidet virkelighet. Det er utvilsomt en forestilling på barnas premisser, de er høykompetente på det visuelle, de kan sin gaming og er gode på å orientere seg visuelt. - Periskop.no

Ein veldig fin halvannan time med underhaldning for dei minste, og ikkje så reint få av dei vaksne. - Firda

Familieframsyninga er produsert av Teater Vestland, Nordland Teater og Teatret Vårt og kan opplevast i Møre og Romsdal våren 2025.Ei oppleving for sansane

Grensa mellom verkelegheita og den simulerte verda blir mindre tydeleg når ein dykkar inn i ei anna verd visuelt, akustisk eller ved rørsle.

I Auka Røynd (Augmented Reality/AR) legg ein virtuell informasjon og objekt over den verkelege verda. Ein utvidar verkelegheita med digitale detaljar som bilde, tekst og animasjon, gjort tilgjengeleg gjennom AR-briller eller via skjermar, nettbrett og smarttelefonar. Publikum blir ikkje isolerte frå røyndommen, men samhandlar og ser kva som skjer framfor dei.

Døme på AR kan vere Pokémon GO-spelet, som simulerer digitale skapningar i den verkelege verda, og i Snapchat har du kanskje trylla fram hattar eller briller i ansiktet ditt? Det er bruk av Auka Røynd!


Golden line.png
Kjøp billett

Premiere Nordland Teater 2024. Nypremiere Teatret Vårt 22. januar 2025

Varighet ca. 70 minutter

Passer for alle modige eventyrarar frå 6 til 100 år.

Dramatikar og regissør 
Cecilie Grydeland Lundsholt

Scenograf og kostymedesignar 
Birgitte Strid

Dramaturg 
Kristian Lykkeslet Strømskag

Komponist
Johann Prell

Lysdesigner 
Vegar Angel Andreassen

Videodesignar 
David Lejard-Ruffet

Produsent
Anders Nybø

Prosjektledar Glitch Studios
Sami Hamid

Animatør
Cenk Koksal

AR-utviklarar
Onat Döker, Hasan Ulaş Sarikaya

Teknisk rådgjevar, ARShows
Isaac Barel

Produksjonsrådgjevar, ARShows
Sasha Kreindlin

I rollane
Carina Furseth, Peder Lauvås og Johanna Mørck

Torn & Rose er ein samproduksjon mellom regionteatrane Teater Vestland, Nordland Teater og Teatret Vårt.

onsdag 22.1.25 kl 18.00
Torn & Rose
Teatret Vårt, Molde
torsdag 23.1.25 kl 18.00
Torn & Rose
Teatret Vårt, Molde
fredag 24.1.25 kl 18.00
Torn & Rose
Teatret Vårt, Molde