Høstfest Teatrets Venner

Venneforeningen har siden Plassen åpnet hatt tradisjon for å invitere til Høstfest. Å delta på disse arrangementene er en fin anledning å treffe andre teatervenner og utvide samhold.

Umulig å ikke bli rørt

Vi har også denne gangen utfordret publikum til å anmelde forestillingen. Birgitta Øye Kilen jobber ved Senter for Foreldre og Barn, Bufetat og Ark Dahl. Hun gir Evig søndag terningkast 6! Hun sier både stykket og ikke minst skuespiller Stine Robin Eskildsen imponerte henne stort.

Magioperatøren

Å leke er livsviktig. Særlig for voksne, sier Mats Eldøen, regissør på Magi- og fantasioperatørene.

Mio, min Mio nominert til Heddaprisen

Mio, min Mio i regi av Hilde Brinchmann, som er produsert av Teatret Vårt i samarbeid med Nordland Teater er nominert til Heddaprisen i kategorien beste barneforestilling. Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen ble første gang utdelt i 1998.

Heddapris til Mio, min Mio

Teatret Vårt vant Heddaprisen for beste barneforestilling går til «Mio, min Mio». Juryens begrunnelse: Heddajuryen har notert at mange av sesongens forestillinger har en klar politisk slagside, hvor budskapene snikes inn sideveien og spiller på følelsene til publikum i stedet for å skrike av full hals. Dette er også årets beste forestilling for barn et eksempel på.

Mio rir til hovedstaden!

Teatret Vårt har fått mange forespørsler om ekstraforestillinger og ønske om Oslo-besøk etter at «Mio, min Mio» spilte for fulle hus både i Møre og Romsdal og Nordland denne høsten.

Jul på Plassen i år også!

Tradisjonen tro inviterer vi til «Jul på Plassen», hvor hele familien kan kose seg med to ulike juleforestillinger og mange hyggelige førjulsaktiviteter.

Verdens beste teater

Han spiller rock, blues og Ibsen. Han har gestaltet alt fra store klassiske roller til en av bruspulverguttene i Vazelina hjulkalender.

Hele Ålesund og Molde danser!

Befolkningen i Ålesund og Molde ble alle sammen invitert til å være hovedrolleinnhavere - alle sammen- i filmene "Hele Ålesund danser" og "Hele Molde danser". Det er blitt to forrykende filmer som viser dansegleden vi hele tiden er på jakt etter, og den livsforlengende energien som bare dans kan gi.

Teatrets Venner inviterer til Høstfest 17. oktober

Høstfesten har blitt en tradisjon og noe venneforeningen og Teatret Vårt ser frem til hver høst. Å delta på noen av venneforeningens arrangement er en fin anledning til å treffe flere teatervenner og utvide samholdet i foreningen. Årets ingredienser er en bedre middag, godt selskap, kulturelle innslag og musikalen Maratondansen.

Hjemme hos "Det vi ikke ser"

Panta Rei Danseteater har skapt en annerledes forestilling med «Det vi ikke ser». Dansekompaniet med største publikumsbredde i Norge tar oss denne gangen med inn i private hjem.

Vil du se teater i sommer?

Vi på Teatret Vårt tar ferie før vi igjen er klare til å invitere inn til teatersalen til sensommeren og høsten. I mellomtiden kan du se flere historiske spel i Møre og Romsdal i løpet av sommerferien!

Skal bli ny teatersjef

Styret ved Teatret Vårt har ansatt Kristian Lykkeslet Strømskag som ny teatersjef. Han tiltrer stillingen 1. august 2019 da perioden til sittende teatersjef Thomas Bjørnager utgår.

Rått og ærlig

Evig søndag gir eit brutalt ærlig innblikk i det kontrastfylte livet til ein bloggar som framstår som sterk og tøff i trynet i sosiale media, men som slit med alvorlige spiseforstyrrelsar og tvangstankar i det skjulte.

Vera Krohn Svaleng blir ny kunstnerisk leder

Styret ved Teatret Vårt har ansatt Vera Krohn Svaleng som ny kunstnerisk leder for avdelingen scenekunst for barn og unge. Avdelingen som har tilhold i Arbeideren i Ålesund ble opprettet i 2010, og får nå sin tredje kunstneriske leder.

Et stykke magi

Birgitta Øye Kilen jobber ved Senter for Foreldre og Barn, Bufetat og Ark Dahl. "Bare elsker verdenen teater tar meg inn i," sier hun om teater generelt. Les om hennes opplevelse av Sporvogn til begjær!

I elske de overalt på jord

Selma Jakupovic er 18 år og går på Romsdal videregående skole. En meget engasjert dame som bruker mye av fritiden som medieansvarlig hos Molde Press. Etter teaterbesøket oppsummerer Selma med følgende ord; Dette et stykke jeg anbefaler sterkt! De sterke scenene, uttrykkene og temaet som blir tatt opp, et teaterstykke du ikke vil gå glipp av! En time og 15 minutter føltes som bare noen få minutter når publikum blir så dratt inn i stykket.

Jævla Molde ass

Vi utfordret Thilde Fosseide Thomasgård til å skrive en anmeldelse av Evig søndag , og tilbakemeldingen var et vanskelig, men viktig stykke! Hun tror mange kan kjenne seg igjen i det å føle at man ikke er bra nok eller at man skulle ønske man var noen andre. De fleste kan vel kjenne seg igjen i følelsen av at tiden står stille, at vi er lei av oss selv eller at vi ønsker å forsvinne.

Følelsen av å være en del av historien

Ida Høgseth er 33 år og butikksjef på Norli Amfi Roseby. Ida er trebarnsmor og har mange jern i ilden, blant annet er hun leder for Poppeloppeteatret på andre året. Onsdag hadde hun med hele familien og to besteforeldre på Mio, min Mio. Her kan du lese om deres opplevelse.

En annerledes teateropplevelse, som byr på ekte Astrid Lindgren-magi!

Eva Dyrhaug er 40 år, sykepleier, trebarnsmor og bor i Molde. Eva har hatt interesse for dans og teater siden hun var bitteliten. Hun storkoste seg på musikk-dans-drama linje på videregående og var glad for at det er mulig å dyrke denne interessen på hobbybasis som voksen. Eva har også hatt gleden av å være med som statist på Teatret Vårt fjor høst og i vår. Her kan du lese Eva sin anmeldelse av Mio, min Mio.

Skyhøye skuldre og ambisjoner

Sammen med Teatret vårt fikk Amalie Sofie Ibsen Jensen Heddaprisen for forestillingen «Mio, min Mio». Det gjør henne bare enda mer nervøs for å komme tilbake til Ålesund med «Snødronningen».